Een dag op de Paltz

Soest - Midden in ons land ligt tussen Soesterberg en Soest, Landgoed De Paltz. Dit gebied, van bijna 100 hectare ‘gerepte’ natuur is ooit vernoemd naar een groep Duitse vluchtelingen die in het midden van de 18e eeuw, vanuit Rheinland Pfalz, in Nederland een veilig heenkomen vonden.

In het hart van dit prachtige landschap is het Herman van Veen Arts Center gevestigd. Een sociaal maatschappelijk kunstencentrum waar, door het Herman van Veen Arts Center en de vrije onderneming in de kunsten Harlekijn Holland, op bescheiden schaal en passend bij de bosrijke omgeving voorstellingen, concerten, festiviteiten, exposities, seminars en lezingen worden georganiseerd. Naast optredens door gerenommeerde artiesten ligt het accent vooral ook op het creëren van exposities en speelmogelijkheden voor jonge, getalenteerde kunstenaars.

Ook theatermaker Folkert Wesseling is op het Arts Center regelmatig te zien in verschillende producties. Folkert is bekend van de Theaterbus waarmee hij, in samenwerking met het Nationaal Openbaarvervoers Museum te Ouwsterhaule, zes jaar lang rond het Tjeukemeer toerde.

Folkert en het museum vonden het tijd om het Tjeukemeer met rust te laten en de bus naar Soest te sturen. Op 11 november aanstaande kan het publiek ‘Een dag op de Paltz’ beleven, in het Frysk. Een compleet verzorgd arrangement, met koffie/thee, een rondleiding over het landgoed in het Frysk door Folkert, een broodje, soep en sap en daarna een kamermuziekconcert.

De kosten voor dit arrangement zijn 35,00 euro per persoon, inclusief de busreis Ouwsterhaule - Soest en terug.

Om 10.00 uur vetrekt de bus uit Ouwsterhaule en zo rond de klok van 18.00 uur keert de groep weer terug. Mail voor meer informatie en reserveren naar yvonne@harlekijnholland.com.

www.hermanvanveenartscenter.com