Placemat over gezonde voeding

Balk - Kim en Marijke zijn de oprichters van SYB, een kleine startende onderneming die staat voor bewustwording, variëren en het verrassen van je lichaam. SYB staat staat voor een gezonde voeding en leefstijl, die zich in eerste instantie richt op de kennis en bewustwording van de doelgroep kinderen op een interactieve en plezierige manier.

Hiervoor ontwikkelden zij een placemat die aansluit bij de belevingswereld en herkenbaar is voor kinderen. Er valt veel te zien en te ontdekken over voeding. Waar komt voeding vandaan? Wat heb ik allemaal nodig op een dag? De placemat (in de vorm van een praatplaat) is een interessant en leerzaam communicatiemiddel om het onderwerp 'gezonde voeding en beweging' te bespreken. De achterkant biedt informatie voor ouders, verzorgers en begeleiders over bijvoorbeeld de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en de groenten van het seizoen.

Vorige week stonden Kim en Marijke in de PLUS supermarkt in Balk om de placemat te promoten en verkopen. De placemats zullen ook te koop zijn in diverse lunchrooms en op kinderdagverblijven en scholen worden gebruikt.