Bixie meiden Morraruters boordevol talent

Koudum - Er verscheen veel aanstormend talent aan de start op de indoor bixie wedstrijd afgelopen zaterdag 20 oktober bij de Morraruters.

In de eerste proef AA dressuur gingen Sanna Dijkstra met Breewar’s Silke en Elske de Jong met Iemkje er met de eerste prijs vandoor, beide met 83 punten. Daarop volgden Zella Fongers met Maisy 76 punten, Ilse de Vries met Cindy 74 punten en Marith Dijkstra met Frozen 71 punten. Alle combinaties verdienden hiermee een winstpunt.

In de tweede proef AA dressuur won iedereen een prijs en een winstpunt. Elske de Jong met Iemje 84 punten, Sanna Dijkstra met Breewar’s Silke 81 punten, Ilse de Vries met Cindy 74 punten, Zella Fongers met Maisy 72 punten. en Marith Dijkstra met Frozen 71 punten.

Elske de Jong was zo stoer dat ze ook een parcours durfde te springen. Met een foutloze ronde en 29 punten voor de stijl verdiende ze een winstpunt. De juryleden van de dag waren Elsemiek Dijkstra – de Bruin en Catharina Kuipers voor de dressuur en Jolanda Wiersma voor het springen.

Overige uitslagen: Klaske Jonkman verscheen met Rikst aan de start op een KFPS selectie dressuurwedstrijd in Oenkerk. In beide proeven klasse L2 behaalde ze een winstpunt met 188,5 en 188 punten. Kenna Bakker debuteerde zondag 21 oktober met Ginfonia KB in de ZZ zwaar dressuur in Franeker. Dat deed ze super: in beide proeven won ze de eerste prijs met 66,57 procent en 66,21 procent emt een totaal van vier winstpunten.