De verboden liefde

BALK - Woensdag 31 oktober organiseert NUT Gaasterlân- Sleat na de jaarvergadering de theatervoorstelling van Anna en Ús Heit. De verboden liefde tussen Willem Lodewijk van Nassau (Ús Heit) en zijn nichtje Anna van Oranje staat centraal in dit verrassende theaterstuk.

Anna en Us Heit spoken na 430 jaar huwelijk nog steeds rond .Ze spelen spelletjes, plagen elkaar, maar ze hebben ook onbesproken zaken. De verwachtingen van hun familie, de oorlog, en een ongeboren kind zetten hun liefde na hun dood op het spel. Een prachtige en zeer indrukwekkende productie over de verboden liefde tussen Anna en Us Heit en over het ontstaan van onze monarchie.

De speelse dialogen worden afgewisseld met prachtige liedjes. Er zijn teksten gebruikt van toneelschrijver Jan Janszoon Starter en historicus Wopke Eekhof.

Toegangskaarten: voor leden gratis /niet leden €15. =/CJP en tot 16 jaar €10. = zijn verkrijgbaar bij Schildersbedrijf Klijnsma, van Swinderenstraat 44 te Balk en bij aanvang van de voorstelling aan de zaal. Ook zijn de toegangskaarten te bestellen via nutgaasterlan-sleat.nl en vanplan.nl

Aanvang 20.30 uur in Zalencentrum De Treemter te Balk.