Skulpe meets parasportheld Stefan Boersma

HINDELOOPEN - Basisschool ABBS de Skulpe uit Hindeloopen doet mee aan het project 'Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden'

Woensdag was er daarom een ‘Meet & Greet met Nederlands Paralympisch CP-voetballer (doelman) Stefan Boersma. Hij vertelde in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden hebben vorig schooljaar hun verhalen verteld op vele basisscholen in Friesland en ook dit schooljaar komen ze weer in actie. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Stefan vertelt woensdag zijn bijzondere verhaal en ook is er een interactief gedeelte waarbij de leerlingen zelf ervaren hoe het zou zijn als zijzelf een lichamelijke handicap zouden hebben.

Het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ wordt georganiseerd door Sport Fryslân en wordt mogelijk gemaakt door NSGK en FB Oranjewoud.

Over Sport Fryslân

Bijna één op de drie Friese inwoners beweegt te weinig. Elke dag weer zetten wij ons in om deze 240.000 inactieve Friezen in beweging krijgen. Daar werken we samen aan met de provincie, gemeenten, verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheidsinstellingen, vrijwilligers en de inwoners van Friesland. Gezamenlijk aan de slag voor een vitaal Fryslân.