Harich 1 verliest van zichzelf in Emmeloord

HARICH - Zaterdag 13 oktober stonden er twee uitwedstrijden voor de selectie van KC Harich op het programma. Voor het eerste team stond de belangrijke uitwedstrijd tegen Emmeloord op het programma. In een matige wedstrijd deed Harich zichzelf te kort en miste het overtuiging. Er werd verloren met 17-14 waarna Harich onderaan de ranglijst staat met twee punten uit zes wedstrijden.

Na een stroeve start kwamen de Harichsters vroeg in de wedstrijd op 2-0 achter. Verdedigend kreeg Harich beter grip op de wedstrijd en aanvallend werden betere aanvallen opgezet. Dit resulteerde in een snelle terugkeer in de wedstrijd en een gelijke stand van 3-3. Aanvallend deed de ploeg zichzelf erg tekort doordat het rendement ver te zoeken was. Het initiatief lag de eerste helft continue bij de Harichsters, echter werd er niet doorgedrukt. Dan had de wedstrijd de eerste helft al gespeeld geweest. De matige aanvallen en het lage rendement zorgden ervoor dat Emmeloord eenvoudig bij kon blijven, door simpelweg mee te scoren. Harich miste het vertrouwen, de wil om te winnen en hierdoor rebound kracht onder de korf. Er werd gerust met een kleine voorsprong van 7-8.

Collectief breekt

Na de rust lag het initiatief wederom bij de club uit Harich. Tot 10-10 ging de strijd gelijk op, waarna het collectief van Harich brak. In een cruciale fase van de wedstrijd lieten de Harichsters het hoofd hangen en kon het zichzelf niet meer herpakken. Een gemiste kans, want bij winst zou het Emmeloord onderaan de ranglijst laten i.p.v. andersom. Deze kans bleef onbenut en Emmeloord begon aan een eenvoudig uit te lopen. Door diverse persoonlijke fouten en overtredingen kon Emmeloord door middel van strafworpen de voorsprong vergroten tot 15-11. Met nog een paar minuten speeltijd bleek dit te weinig om nog om te buigen. Na een aantal doelpunten over en weer moest Harich het veld verlaten met lege handen. Een zoals eerder beschreven onbenutte kans en verloren punten. Er werd afgefloten met een stand van 17-14.

Aanstaande zaterdag 20 oktober speelt Harich haar laatste thuiswedstrijden van dit veldseizoen. Traditioneel is dit weer met het stamppot diner na de tijd en het pjuktoernooi. Deelnemen en opgeven kan via www.kcharich.nl. Aanvang wedstrijden Harich 2: 14:00 uur en Harich 1 om 15:30 uur.