Nieuwe subsidieregeling voor sportclubs

BALK - Sportclubs in de gemeente die denken aan verduurzaming, kunnen vanaf 2019 35% subsidie krijgen op de investeringen in duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, led veldverlichting en led binnenverlichting. Een mooie kans dus om echt duurzame stappen te zetten.

De afgelopen jaren konden sportclubs al 30% subsidie aanvragen wanneer zij investeerden in duurzame maatregelen, maar de regeling wordt aangepast waardoor clubs tot 35% van hun investering vergoed krijgen. Deze subsidie in combinatie met een gunstige financiering zorgt voor een aantrekkelijke businesscase waarbij clubs jaarlijks gaan besparen op hun energiekosten.

Wees er op tijd bij

De subsidie komt beschikbaar op 2 januari 2019 en de verwachting is dat de subsidiepot snel leeg is. Clubs die te laat starten met het inventariseren van de mogelijkheden, missen dan de boot. De volgende gelegenheid tot het aanvragen van deze subsidie is in 2020.

Hulp nodig?

Om sportclubs werk uit handen te nemen is Sportief Opgewekt een project gestart waarbij ze clubs kosteloos helpen bij het aanvragen van deze subsidie. Meer informatie of ondersteuning bij de subsidieaanvraag nodig? Neem dan contact op met Bram Sluijk, 06-23271633 of bram@sportiefopgewekt.nl.