Harich verliest nipt van koploper

HARICH - Afgelopen zaterdag reisde het 1e team van KC Harich af naar Nunspeet om daar tegen Hellas te korfballen. Een onbekende tegenstander voor de Gaasterlanders die nog ongeslagen boven aan stond. Harich daarintegen staat op een 6e plaats met nog maar 2 punten uit 4 duels.

Harich begon slordig aan de wedstrijd en kwam al snel op een 3-0 achterstand. Vooral verdedigend werden onnodige fouten gemaakt en aanvallend verliep het stroef aan Harichster zijde. Halverwege de eerste helft begon Harich beter in zijn spel te komen en Hellas wist de korf ook moeilijk te vinden. Dit resulteerde in een 10-5 ruststand voor de ploeg uit Nunspeet.

In de rust was de boodschap dat er zowel verdedigend als aanvallend meer ballen moesten worden bemachtigd rond de korfzone.

Na rust kroop Harich heel langzaam dichterbij. Verdedigend werden er geen onnodige fouten meer gemaakt maar aanvallend bleef het moeilijk om de korf te vinden wat tevens ook de verdienste van Hellas was dat goed verdedigde.

Harich wist nog een op 14-10 te komen maar toen Hellas weer 2 keer scoorde was de achterstand weer 6 doelpunten. Harich bleef het geloof en de inzet behouden waar Hellas dacht de buit binnen te hebben. Waar Hellas nog 1 keer scoorde maakte Harich er 6 en stond met nog 2 minuten te spelen een 17-16 op het score bord voor Hellas. Waar Harich de kansen op een gelijk spel liet liggen maakte de ploeg uit Nunspeet het uiteindelijk toch af. Een prima wedstrijd voor de ploeg uit Harich waarin het vooral de eerste 20 minuten heeft laten liggen. De eindstand was 18-16 voor Hellas.

Volgende week speelt Harich tegen Emmeloord om 15.30 in Emmeloord.