Dames DBS1 gaan op macaroni als een speer

BALK - Zaterdag 6 oktober stond de derde (thuis)competitiewedstrijd op het programma voor de dames van DBS DS1. De tegenstander was Weghorst Makelaardij WVC Volley Dames 1 uit Wierden. Met een 3e plaats voor Autoschade Kuiper / DBS DS 1 en een 5e plaats voor Weghorst Makelaardij WVC Volley DS 1 was de inzet hoog. Met een heerlijk bord macaroni in de maag, waren de dames van DBS er helemaal klaar voor.

De eerste set gingen de dames van DBS vrijwel direct goed uit de startblokken. Met een aantal goed verdedigende acties van Rianne Jasper had WVC Volley moeite om de bal op de grond te krijgen. De pass lag goed waardoor spelverdeelster Sytske de Boer de aanvalsters goed wist te bedienen. Met ook nog een goede serve serie van Sytske namen de dames een ruime voorsprong. Deze set werd gewonnen met 25-15.

In de tweede set kwamen de dames écht lekker in hun spel. Door een goede pass, onder leiding van libero Femmie Haanstra-Geertsma, en een hoge serve druk wist DBS haar tegenstander goed onder druk te houden. Er werden mooie patroontjes gespeeld en de tegenstander werd praktisch helemaal zoek gespeeld. Janny Pietersma-Lyklema en Fenna Zeinstra sloegen de gaten in de vloer bij de tegenstander. De set werd overtuigend binnen gehengeld met een eindstand van 25-8 met tot slot een scherp kill block van Annelies van der Goot.

Ook in de 3e set wisten de dames de koers vast te houden. Hieke de Boer zorgde voor veel punten aan de kant van DBS met hard geslagen omloop ballen. Setstand 25-12. Met een goede variatie met snelle ballen over de midden en lange ballen naar de buitenkanten werd ook de laatste set gewonnen met 25-19

DBS heeft deze wedstrijd gedomineerd en heeft aan het einde van de wedstrijd bijna de helft meer punten (100 tegen 54). Na de derde speelronde staat DBS DS 1 bovenaan de ranglijst. Volgende week, zaterdag 13 oktober, gaat de reis naar Klazienaveen en wordt er gespeeld tegen Hake Tjoba DS 1 in sporthal De Zon om 18:00 uur.