Start Broodfonds

BALK - Lokale ondernemers starten Broodfonds voor omgeving Heerenveen, Joure en Lemmer.

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu twaalf jaar. Met landelijk al 396 groepen waar 17.500 ondernemers aan meedoen. Ook in omgeving Joure, Heerenveen en Lemmer start nu een groep.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

“Wij vinden het broodfonds een praktische en slimme oplossing", zegt initiatiefnemer Conrad Braber. "En ook nog eens betaalbaar”. We zijn als lokale ondernemers om de tafel gaan zitten en besloten samen dit initiatief te nemen. Met behulp van de landelijke BroodfondsMakers organiseren we nu op 7 november een informatieavond” Conrad en zijn mede-initiatiefnemers Rob de Jong en Remco van der Weide nodigen ondernemers uit de omgeving van Heerenveen, Lemmer en Joure uit om te komen. "Je kunt al je vragen stellen en kijken of het broodfonds iets voor je is. Wij willen na deze avond een broodfonds starten."

Hoe het werkt

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Het laatste nieuws staat op https://fb.me/BroodfondsZuidFriesland. Tijdstip: woensdag 7 november 2018 (19.00 uur inloop) start 19.30 uur in Partycentrum & Zalencentrum ’t Haske, Vegelinsweg 20. entree: aanmelden vooraf via de link: https://www.broodfonds.nl/nieuws/agenda/zuid-friesland. (aanmelden voor 31 oktober)