Realistisch cowboydrama in Filmtheater Workum

WORKUM - Woensdag 17 oktober om 20:00 uur draait in Filmtheater Workum een poëtisch, maar uiterst realistisch cowboydrama. De film is bekroond met de prestigieuze Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en vele andere internationale prijzen.

Het vertrekpunt van deze film is uitzonderlijk: de acteurs vertolken zichzelf. Tijdens eerdere filmopnames in het Pine Ridge Reservaat ontmoette de filmmaakster de Indian cowboy Brady. Geïntrigeerd als ze door hem was, besloot ze haar volgende film over en met hem te maken. Net als in de werkelijkheid loopt rodeorider Brady een zware hoofdwond op met als gevolg dat hij niet meer mag paardrijden. Hij is gedwongen huiswaarts te keren naar het Pine Ridge Reservaat in South Dakota. Daar aangekomen wordt hij geconfronteerd met zijn verlies, want kan hij zichzelf nog wel een cowboy noemen? De niet professionele acteurs maken de film tot een oprechte ervaring. Zo is een onvergetelijke scene waarin Brady een wild paard temt niet in scene gezet. Tel daar de adembenemende landschapsbeelden bij op en je hebt een prachtig, authentiek portret van de unieke Indian cowboy cultuur.

Voor het reserveren van zitplaatsen: www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films.