Wegwerkzaamheden bij Lemmer en op de N359

BALK - Van vrijdag 19 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 22 oktober 6.00 uur wordt de rontonde in de A6 ter hoogte van het kruispunt Zeedijk in Lemmer geasfalteerd. Dit gebeurt tot en met het kruispunt met de westelijke op- en afrit A6. De gehele weg onder het Pasveerviaduct, het kruispunt bij de Zeedijk en de op- en afrit naast de McDonalds zijn dan afgesloten. Het doorgaande verkeer rijdt via de A6, Woudsend en Balk. Lokaal verkeer kan Lemmer in- en uitrijden via Bant en de Zeedijk of Oosterzee en de Straatweg. Fietsers en voetgangers moeten via Follega en Oosterzee.

Ook de McDonalds en de carpoolplaats zijn afgesloten tijdens de werkzaamheden. Dat betekent dat mensen op vrijdag 19 oktober vanaf 20.00 uur het carpoolterrein niet meer op- of af kunnen rijden. Bussen rijden via een aangepaste dienstregeling. Voor up-to-date informatie: www.arriva.nl.

Werk rondom de Plattedijk

De komende weken wordt tevens gewerkt aan de afslag vanaf de N359 naar het strand, zeg maar de weg naar Balk. Om te zorgen dat het verkeer door kan blijven rijden, wordt een tijdelijke weg aangelegd. Vanaf maandag 24 september tot eind oktober rijdt het verkeer over deze tijdelijke weg. Eind oktober gaat ook het fietspad tussen de Spaanderbank en de Plattedijk weer open. Tot die tijd worden fietsers vanaf Balk omgeleid via het strand en het centrum.

Afsluiting Zijlroedebrug in weekend 12 – 14 oktober

Van vrijdag 12 oktober 20.00 tot zondag 14 oktober 12.00 wordt aan de Zijlroedebrug in Lemmer gewerkt. Deze krijgt een nieuwe slijtlaag. Tijdens deze werkzaamheden is de brug gestremd voor zowel het weg- als het vaarverkeer. Automobilisten worden omgeleid via het centrum. Vaarkeer kan via de PM-sluis en het IJsselmeer. De werkzaamheden aan de brug kunnen geluidshinder veroorzaken voor de omgeving.

Afsluiting Zijlroedebrug tot Iselmar van| 22 – 29 oktober

Van maandag 22 oktober tot en met maandag 29 oktober rondt de aannemer de verbreding van de weg tussen de Zijlroedebrug en hotel de Iselmar af. Doordeweeks, van maandag 22 oktober tot vrijdag 26 oktober, is de N359 tussen 20.00 en 6.00 uur afgesloten. Overdag is de N359 (en ook de aansluiting naar de Plattedijk) open. In het weekend, vanaf vrijdagavond 26 oktober 20.00 uur tot en met maandagochtend 29 oktober 6.00 uur, wordt de laatste laag asfalt aangebracht. Tijdens deze werkzaamheden is de weg afgesloten. Vanaf maandagochtend 6.00 uur kan het verkeer weer over de N359.

Tijdens deze afsluitingen moet zowel het lokale bestemmingsverkeer als het doorgaande verkeer de omleidingsroute volgen via Balk en Woudsend. Fietsers en voetgangers kunnen via de Plattedijk bij de camping richting het centrum.

Omleidingsroutes via A6, Woudsend en Balk

Tijdens de afsluitingen wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de A6, Woudsend en Balk. Voor het lokale verkeer staan er gele borden om ze de juiste weg te wijzen. Hetzelfde geldt voor fietsers en voetgangers.