Start Repair Café winterseizoen in ‘t Haske

BALK - Komende vrijdag is de de eerste Repair Café van dit winterseizoen. Ook nu is ’t Haske weer het podium voor het Repair Café. Van 14:00 tot 16:00 uur staan de vrijwilligers weer voor u klaar in ’t Haske in Balk.

Het Repair Café is een initiatief van AanZet, Miks Welzijn en Mijn Gaasterland. De vrijwilligers van Repair Café zijn blij dat bestaande activiteiten mogen doorgaan in ’t Haske. In ieder geval tot eind van dit jaar zal het Repair Café in ’t Haske zijn.

Driekwart wordt gerepareerd

Repair Café is een landelijk initiatief waarbij de focus ligt op herstel van knuffels, kleding, huishoudelijke apparatuur en meer. Wist u dat bijna driekwart van de meegebrachte spullen ook daadwerkelijk gerepareerd wordt? Heeft u dus nog iets in huis wat niet meer functioneert? Komende vrijdag kunt u het een tweede leven gunnen. Naast kleding worden er ook regelmatig huishoudelijke apparaten, speelgoed, geluidsapparatuur en zelfs meubels gerepareerd.

Duurzaam en sociaal

Het Repair Café heeft zowel een duurzaam karakter als een sociale functie. Naast het repareren van allerhande spulletjes is de boekenruilbeurs een vast onderdeel van het Repair Café. De sociale functie wordt door extra benadrukt door de locatie en service. “Een kop koffie of thee is gratis. Als iemand langs wil komen voor een praatje en een bak koffie is hij of zij van harte welkom!”