Info-zwaard voor skutsje Welvaart

ELAHUIZEN - De bemanning van het skûtsje Welvaart is ontzettend trots op het nieuwe informatiebord dat bij hun schip aan de kade in Elahuizen staat. Vele fietsers en wandelaars stoppen even om het te lezen en worden zo ingewijd in de historie van deze prachtige oude vrachtschepen die nog in volle glorie wedstrijden zeilen.

Voorafgaand aan hun training op 16 september hebben de bemanningsleden het nieuwe info-zwaard op de kade bij hun skûtsje onthuld. Het versleten en door de zon verweerde houten zwaard is vervangen door een prachtig RVS exemplaar. Peiler Henk van der Veer heeft er heel wat uurtjes op stukgeslagen om de tekst van het oude houten zwaard te ontcijferen zodat alles weer terug te lezen is op het nieuwe informatiebord.

Met trots en in bijzijn van de skipper en rest van de bemanning gaf Henk de eer aan Renze Westra en zijn vrouw Femmy, van RVS Westra uit Elahuizen. Zij mochten het info-zwaard onthullen. Zonder hun steun en bijdrage was de vervaardiging van dit bord niet mogelijk geweest. ‘Wij zijn er blij mee!’, aldus de bemanningsleden.