DTG houdt zwaarbevochten punt over na wedstrijd tegen Oranje Zwart

WIJCKEL - Op zaterdag 6 oktober speelde DTG de 5e competitiewedstrijd van het seizoen in Zwolle tegen Oranje Zwart 1. Het tweede van DTG speelde op de vrijdagavond al hun wedstrijd tegen DOW/Wêz Handich 3, en verloor met 14-11. Hierdoor konden er echter wel genoeg wisselspelers mee worden genomen naar Zwolle en die bleken achteraf hard nodig te zijn.

DTG 1 begon de wedstrijd goed en kon meteen een klein gat slaan, alhoewel het eerste doelpunt op naam van Oranje Zwart kwam te staan. Er werd gescoord in beide DTG-vakken, waardoor de Wijckelers vrij gemakkelijk konden genieten van een 2-6 voorsprong. Het optimisme bleek van korte duur , want DTG kreeg volop kansen, maar de bal rolde maar niet de korf in. Aan de andere kant stokte de score ook geruime tijd. Het waren uiteindelijk de Zwollenaren die de aansluiting weer enigszins hadden gevonden en tegen een 4-6 achterstand aankeken bij rust.

Na de rust was het spelbeeld bijna identiek. Dit tot ongenoegen van de trainer van DTG die na enkele minuten besloot wissels in te zetten. Waar Jorian Visser voor rust al werd ingebracht, kregen Jacob Baart en Doede Deinum de gelegenheid om de stand weer om te keren in het voordeel van DTG. Op dat moment stond het al 8-6 voor de thuisploeg.

Waar Oranje Zwart steeds het eerste doelpunt wist te maken na de vakwissel, kon DTG blijven aanhaken, waardoor het verschil slechts 2 doelpunten bedroeg. Tegen het einde van de wedstrijd leek het alsof Oranje Zwart de grip op de wedstrijd aan het verliezen was. Doelpunten van DTG zorgden voor een kanteling van de wedstrijd in het voordeel van de Wijckelers. Met nog een paar minuten te gaan stond DTG zowaar met 12-14 voor en was het alleen nog zaak om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Helaas werd de stand nog gelijk getrokken door twee verre afstandsschoten van Oranje Zwart,. Eindstand 14-14.

Volgende week zaterdag speelt DTG 1 de laatste uitwedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen tegen De Granaet 1 in Dokkum om 15:30 uur. Om 14:00 uur begint de wedstrijd van De Waterpoort 2 tegen DTG 2 die in Sneek wordt gespeeld.