Lange schaakavond bij SC Rijs

RIJS - De loting wees uit dat de eerste volle ronde van de interne competitie bij Schaakclub Rijs direct met een topper zou beginnen, die tussen regerend clubkampioen Chris Draijer en oud-kampioen Herman Beks. Het werd een 4-paardenspel waarin het bord lang vol bleef, en de pionnenstructuur hecht. Er werd weinig geruld, het spel was gesloten maar wel met veel scherpte. In een boeiend gevecht probeerden beide matadoren aan te vallen maar gaven niets toe. Zo werd uiteindelijk de vrede getekend.

Ook een enorm gevecht was de partij tussen Jan Wevers en de nummer 2 van vorig jaar, Jelle Jeltema. Jan bezorgde Jelle een moeilijke avond en hield de stand lang gelijk, maar hij had daarvoor wel heel veel pbedenktijd nodig en zo won Jelle uiteindelijk dankzij Jan ’s tijdsoverschrijding

Andere Jan, Brinkman, nummer 3 van vorig jaar had met zwart een felle strijd met nestor Tjeerd de Vries. Jan kwam in het voordeel, maar laat op de avond sloeg de vermoeidheid bij beiden toe. Jan, die tot dan toe sterk gespeeld had blunderde het eerst. Tjeerd had zo een stuk buit kunnen maken, maar zag echter niet hoe! Jan kwam goed weg en door kon pakken na een fout van Tjeerd.

Cornelis Jellesma maakte een frisse start met een snelle en overtuigende overwinning op Auke Wouda die een stuk weggaf. Trienke Wijmenga trof een goed spelende Douwe Tjerkstra tegenover zich. Douwe maakte ook enig hout buit en kon een vol punt opschrijven.

De kop van seizoen 2018/19 is er af voor de meeste spelers van SC Rijs, het schaakvuurtje brandt weer, de wil om te winnen is er weer. Maar er moet nog stevig getraind worden om tot mooie partijen te komen