Open dag voedselbank

BALK - Op vrijdag 19 oktober 2018 organiseert de Voedselbank Friesland Balk een open dag. Iedereen die geïnteresseerd is in het werk van de Voedselbank is dan van harte welkom.

In deze week 42 vallen zowel Wereld Armoede- als Wereldvoedseldag; twee relevante thema’s voor voedselbanken. Zij zamelen immers voedsel in dat anders verspild zou worden en delen dat uit aan de armsten in de samenleving. Zo helpt Voedselbank Zuidwest Friesland huishoudens en alleenstaanden aan een voedselpakket, in zowel een deel van de gemeenten De Fryske Marren, als een deel van de gemeente Sudwest Fryslan. Het streven is om elke keer producten uit te delen die voldoen aan de Schijf van Vijf. Op de open dag kan iedereen zien hoe de voedselbank werkt. En wat er zoal bij komt kijken.

In de Week van de Voedselbanken vallen zowel Wereld-Voedseldag als Wereld-Armoededag, de twee thema’s van de Voedselbanken. Zij zamelen immers voedsel in dat anders verspild zou worden en delen dat uit aan de armsten in de samenleving.

Niet alleen vanuit het distributiecentrum in Drachten, maar ook van bedrijven in de gemeente, ontvangen de medewerkers van Voedselbank Zuidwest Friesland producten. Veel van het eten dat zij ontvangen, zou anders vernietigd worden. Dankzij speciale wetgeving van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit mogen zij, onder strikte voorwaarden, veel producten nog wel uitreiken. Natuurlijk staat de voedsel veiligheid hierbij voorop.

Op de open dag kan iedereen zelf zien hoe de Voedselbank werkt en wat er zoal bij komt kijken.

De Open Dag vindt plaats op vrijdag19 oktober van 11 tot 15 uur. Tjalke de Boerstrjitte 14 in Balk. Meer informatie op: www.voedselbankzwf.nl.