Laatste streekmarkt dit seizoen

HEMELUM - Op zondag 7 oktober is de laatste streekmarkt van het seizoen plaats op de Flinkefarm in Hemelum.

Hemelum wordt dan voor de laatste keer weer omgetoverd tot een ‘shopping-heaven’. Een moderne uitdrukking om te zeggen ‘haal de mooiste producten direct uit de streek’. Zoals waarschijnlijk veel mensen inmiddels weten is de streekmarkt op de Flinkefarm veel meer dan een markt alleen. De lokale producenten, de sfeer, de muziek, de foodtrucks en de gezelligheid dragen allemaal bij aan het bijzondere gevoel.

Winter door met producten

Dat het de laatste streekmarkt van het seizoen is, hoeft niet te betekenen dat je de winter door moet komen zonder de mooiste en lekkerste streekproducten. De Flinkefarm heeft hard gewerkt om een mooie collectie producten samen te stellen, die ook na de streekmarkt leverbaar is. Van Friese kaas tot heerlijke limoncello uit Pingjum. Van kraakverse granola tot ambachtelijke jam. Alles om te overleven tot de eerste streekmarkt van 2019. Tijdens de komende markt vind je hierover meer informatie.

Naast de bekende streekmarkt-helden zijn er op 7 oktober ook een aantal bijzondere activiteiten. Omdat het de maand van de oogst is, komen de ‘vrienden van het fruit’ langs. Zij weten alles over fruitbomen en vertellen je er graag meer over. Weet je niet welke fruitsoorten er in je tuin groeien? Neem ze mee en zij hebben het antwoord.

Wil je actieve streekmarkt beleven? Ga mee met natuurgids Piter Dykstra de Fûgelhoeke in. Een prachtige wandeling van twee uur, waarbij je meer te weten komt over de natuur. Voor de kinderen is er een workshop pottenbakken. Vieze handen krijgen van de klei om vervolgens je eigengemaakt potje mee naar huis te nemen. Ook de livemuziek is sfeerbepalend voor de ervaring van de streekmarkt. Deze editie komen Chris Egbers en Njiske de sterren van de hemel(um) spelen.

Meer informatie: www.itflinkeboskje.nl .