Fryske Marren zoekt trouwambtenaren

BALK - De gemeente de Fryske Marren is op zoek naar trouwambtenaren.

Dankzij een speciaal team bestaande uit 13 Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand lukt het de Fryske Marren om jaarlijks ruim 250 paren ’in het huwelijksbootje te helpen’. Om als BABS-team een goede bijdrage te kunnen blijven leveren aan veelal de mooiste dag van het leven worden drie nieuwe trouwambtenaren gezocht.

Naast het gemeentehuis kan in De Fryske Marren ook op locatie worden getrouwd waar veel gebruik van wordt gemaakt. De Fryske Marren is een grote gemeente en heeft dan ook verschillende huwelijkslocaties.

De Fryske Marren zegt flexibel inzetbare kandidaten te zoeken met een klantgerichte instelling die dat ook uitstralen; met uitstekende communicatieve vaardigheden, actieve beheersing van de Friese taal is een pré; met gevoel voor stijl en representatie; met creativiteit en kunnen improviseren wanneer er bijvoorbeeld onverwachte situaties ontstaan tijdens de huwelijksceremonie en met een onbevooroordeelde houding ten aanzien van huwelijken en partnerregistraties van personen van verschillend en/of gelijk geslacht.