Grote loterij met auto zorgt voor kleedruimten NOK

OUDEMIRDUM - In iets minder dan een halfjaar tijd is het grootste deel van het geld opgehaald voor de bouw van 2 nieuwe kleedruimtes voor het alsmaar groeiende damesvoetbal bij Sportvereniging NOK te Oudemirdum. In totaal staat de teller op ruim €70.000,- . Dit bedrag is opgehaald met allerlei acties; van het ophalen van oud ijzer tot het verkrijgen van subsidies, een grote loterij en een zeer geslaagde einddag met heel veel activiteiten op 15 september. Daarbij werden mensen die een lot hadden gekocht de trotse eigenaar van een hele nieuwe auto.

Tijdens deze slotmanifestatie werd met behulp van vele vrijwilligers een prachtig programma aangeboden voor jong en oud. Een spectaculaire stormbaan voor de jeugd en behendigheidsspellen. Onder het genot van een hapje en een drankje was er een grootse veiling van verschillende unieke items die door het vele aanwezige publiek soms tot ongekende bedragen werden opgestuwd. Deze geslaagde veiling was voorafgegaan door een verloting van de "namen" van de nieuw te bouwen kleedboxen onder de sponsoren. De gelukkige winnaars die hun naam aan de kleedboxen mogen verbinden zijn Borduuratelier Gaasterland en Geertsma Assurantiën.

Wie wint de auto?

Het absolute hoogtepunt van de dag zou vanaf 18.00 uur plaatsvinden tijdens de trekking van de winnaars van de loterij. Onder grote publieke belangstelling werd de trekking van de 3 winnaars door Notaris Nicolai gedaan. De city trip naar Lissabon voor 2 personen ging naar Joke Boersma uit Warns, de Koga E-Nova elektrische fiets ging naar Gerald Bos uit Nijemirdum en de gloednieuwe Volkswagen Polo bleef in Oudemirdum en ging naar Gerard en Ruurdje Bovee. De dag werd daarna afgesloten met live muziek eten en drinken en een feest dat de rest van de avond zou duren.

Kleedruimtes

Inmiddels is het startsein gegeven voor de bouw van de kleedruimtes voor de dames. Bij de bouw zijn weer veel vrijwilligers betrokken die zorgen dat er moderne kleedruimtes komen naast de reeds bestaande kleedruimtes van SV OK. Als alles meezit, zijn de kleedruimtes klaar voor aanvang van het nieuwe voetbalseizoen. De officiële ingebruikname zal ergens plaatsvinden aan het einde van dit komend voetbalseizoen.

Fotoverantwoording: Wichard Postma

Groep: Winnaars Elektrische fiets en auto, Winnares Citytrip ontbreekt.