Janny Schouwerwou stopt als wethouder DFM

DFM - Op dinsdag 2 oktober heeft Janny Schouwerwou aangegeven haar taken neer te leggen als wethouder van de gemeente De Fryske Marren. “Om gezondheidsredenen kan ik niet meer deze mooie gemeente besturen, zoals ik dat graag zou willen. Met pijn in mijn hart leg ik mijn taken neer. Ik wil mijn werk als wethouder goed en verantwoord kunnen doen. Met mijn huidige gezondheid lukt me dat niet.”

Janny Schouwerwou heeft als wethouder veel betekend voor eerst de gemeente Skarsterlân en later gemeente De Fryske Marren. Ze was betrokken bij de gemeentelijke herindeling en leidde de ingewikkelde transitie van Sociaal Domein in goede banen. Daarnaast zorgde ze er voor dat zorg, sport en ouderen hoog op de agenda van de gemeente bleven staan. Ook buiten de gemeente was Janny bestuurlijk actief. Als voorzitter van Empatec kwam ze op voor de belangen van deze kwetsbare doelgroep.

Burgemeester Fred Veenstra: “Het spijt ons zeer dat Janny om gezondheidsredenen moet stoppen. Naast dat ze een zeer bevlogen en betrokken bestuurder is, is ze ook een zeer gewaardeerde collega. Wij gaan haar missen binnen De Fryske Marren.” Wie de opvolger wordt van Janny, is nog niet bekend. CDA De Fryske Marren gaat op zoek naar een geschikte kandidaat om het wethouderschap de komende jaren te vervullen.

In de papieren Balkster Courant van komende donderdag een interview met de wethouder die daarin vertelt waarom ze stopt en waarom haar dat zo raakt.