Natuurwandeling in natuurgebied It Swin

HARICH - Op zondagochtend 7 oktober organiseert IVN Súdwesthoeke een stevige natuurwandeling door landschap en natuur in het natuurgebied It Swin (Staatsbosbeheer) bij Harich met een fraai meertje als middelpunt.

De najaarstrek van de vogels is in volle gang en dat kan mooie waarnemingen opleveren. In het plas/drasgebied is de kans op bijzondere steltlopers groot en in de rietvelden kan zomaar een roerdomp opvliegen of de roep van een waterral te horen zijn. It Swin staat bekend om grote aantallen baardmannetjes en is broedplek van de bruine kiekendief. De zeearend maakt ook vaak een uitstapje naar dit gebied en wie weet komt u hem ook tegen. Natuur- en landschapsfotograaf Jan Tijsma is de gids en zal u ook over de geschiedenis van dit gebied vertellen. Genoeg te beleven dus op deze zondagmorgen.

De wandeling start om 10.00 uur aan de Keamerlânswei bij het toegangshek en informatiebord bij It Swin. Gids: Jan Tijsma. Tel: 0514-572006. Aanmelden niet nodig. Trek waterdicht schoeisel aan en vergeet de kijker niet.