Buurtvereniging Mirns jubileert op burendag

MIRNS Zaterdag 22 september was het landelijke burendag. In Mirns was deze burendag wel een hele speciale, want de buurtvereniging Mirns vierde juist op die dag haar 40 jarig bestaan.

Ooit is de buurtvereniging opgericht,omdat de melkrijder (Lyckle Koopman) er mee op hield. Er moest geld verzameld worden voor het afscheidskado en dat was best veel werk. Daarom bedacht men toen 40 jaar geleden het plan om een vereniging op te richten.

Heel veel inwoners van Mirns kwamen afgeloppen zaterdag naar Camping “De Braamberg” om deze bijzondere dag mee te vieren. De organisatie had een mooi programma in elkaar gezet. Onder het motto “ heel Mirns bakt” hadden vele Mirnsers hun best gedaan om de mooiste en lekkerste taarten te bakken. Heel veel kinderen hadden hier ook aan mee gedaan en de mooiste creaties stonden uitgestald.

Eerste taart ooit wint

De Mirnsers mochten hun stem uitbrengen op de mooiste taart, maar om de lekkerste taart te beoordelen had de organisatie een professionele bakker ( Rianne Koopman van Bakkerij Twijnstra ) uitgenodigd. De lekkerste taart werd gebakken door Tjalke Albada, het was zijn allereerste baksel ooit en meteen de hoofdprijs. Hanneke Vergeer ging er met de mooiste taartprijs vandoor. Bij de kinderen,die ook de fraaiste taarten hadden gebakken,ging de eerste prijs naar de kleinkinderen van de fam. Ooyer. Vervolgens werden de inwoners van Mirns getest op hun kennis over Mirns. Door deze quiz, kwamen de aanwezigen ook wat meer te weten over Mirns. Zo telt het dorp nu 130 inwoners en hebben ze er maar liefst twee rijksmonumenten. Dit zijn de klokkestoel met schilddak en de windmotor aan de rand van het IJsselmeer bij natuurgebied De Mokkebank. Een rijksmonument in Nederland is een gebouw of object dat van algemeen belang is wegens de schoonheid, de betekenis voor wetenschap of de historische waarde. Marianne Albada wist het meeste over Mirns. Het was een geslaagde buurtagenten,die werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Foto kinderen: Kinderen doen ook actief mee met de kwis” Hoedje op hoedje af”. Bij een goed antwoord mogen ze een dop pakken.

Foto taartwinnaar van de mooist versierde taart. Hanneke Vergeer

Foto 3 De taarten worden aangesneden en opgediend

Foto 4 Burendag vlag achtergrond. Op de voorgrond een taart met 40 jaar. En Silke Bruinsma maakt de taart nog af.

Dit zijn de foto’s gemaakt door Johannes Wassenaar