Feestelijke opening kinderboekenweek

BALK - Vriendschap. Dat is het thema van de Kinderboekenweek, die dit jaar plaatsvindt van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Kinderboeken over dit onderwerp staan daarbij centraal. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

In de bibliotheken van de Fryske Marren staat de week voorafgaand aan de kinderboekenweek het prentenboek Mijn grote vriend Leeuwwitje al centraal bij Muziekbeestje, op do 27 september om 15.00 uur in bibliotheek Balk . Op woensdag 3 oktober van 15.00 tot 16.30 uur wordt de Kinderboekenweek in alle bibliotheken feestelijk geopend met verschillende gezellige activiteiten, waaronder bijvoorbeeld het maken van vriendschapsbandjes. Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom en de toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. De openingsfeesten worden samen met studenten van het Friesland College georganiseerd.

Tijdens de Kinderboekenweek bezoeken negen kinderboekenschrijvers de bibliotheken Mar en Fean. Een van hen is Jozua Douglas, de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk. Dat is het boek De eilandenruzie, met tekeningen van Elly Hees. Het gaat over een nieuw avontuur van Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Kom erbij, het Prentenboek van de Kinderboekenweek, is geschreven en getekend door Milja Praagman. Voor deze bezoeken van schrijvers heeft een groot aantal scholen zich aangemeld. De leesconsulenten van de bibliotheken bezoeken bijna zesduizend kinderen op school of in de bibliotheek voor groepsactiviteiten rondom (prenten)boeken en voor andere boekpromotie.

Op de website www.bibliothekenmarenfean.nl staat precies te lezen wat er te doen is in welke bibliotheek en wanneer.

Meer info over de Kinderboekenweek is op http://www.kinderboekenweek.nl te vinden.