Helden Fan Hjir: overal muziek

BALK - Op zondag 30 september 2018 staat er een nieuw evenement te gebeuren in Fryslân. Op die dag gaan in zoveel mogelijk dorpen en steden Friese muzikanten het podium beklimmen.

Bands, singer-songwriters, rappers, korpsen, dj’s, koren en muziekverenigingen, iedereen doet mee, van klassiek tot pop en van jazz tot hafabra. Op deze manier laat organisator Friesland Pop met Helden Fan Hjir zien wat Fryslân als ‘iepen mienskip’ allemaal wel niet aan muziek te bieden heeft, in de grotere plaatsen in de provincie, maar zeker ook in de kleinere.

In gemeente De Fryske Marren doen vier locaties en vier acts mee aan dit evenement. In Bakhuizen vind je de band BlueSunday. BlueSunday brengt roots-covers. Zij kiezen daarbij voor (bijna) altijd onbekende songs van onbekende en soms ook van bekende songwriters. Op 30 september verzorgen zij drie optredens, waarbij elke keer live-opnames wordt gemaakt. De optredens in Bakhuizen zijn om 13.30 uur, 16.30 uur en 20.00 uur en duren elk een klein uur. Het betreft luisterconcerten waarbij live-opnamen worden gemaakt. Reserveren kan tot een uur voor elke set, via info@bluesunday.frl, waarna de locatiegegevens worden verstuurd. Meer info is te vinden op www.bluesunday.frl en op www.heldenfanhjir.nl.

In Oudermirdum bij Dorpshuis it Klif speelt het duo Grytz & Grize. In Balk bij Badmeester Keimpe speelt de band Bouba die swingende muziek maakt met Afrikaanse en Europese invloeden.

In het Rijsterbos is t/m 15 oktober 2018 het decor voor de sound art-tentoonstelling LÛD. Vijftien beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland schilderen met geluid een palet aan kleuren, dromen en vergezichten. Zij nemen je mee op een reis door het bos zoals het nooit meer zal klinken.

In Warns is er bij het Tentfeest van Warns een optreden van de band Days To Imagine rond singer-songwriter Bruno Rümmler en in Woudsend spelen in Studio 2BE Mario Kramer en de Traffic-coverband Dear Mr Fantasy. Meer optredens zijn nog in de maak….. Kijk op www.heldenfanhjir.nl voor het hele programma en de aanvangstijden. Helden Fan Hjir is een project van Friesland Pop en maakt onderdeel uit van Never Ending Orchestra en LF2018.