Bankier van het verzet bij Filmtheater Workum

WORKUM - Woensdag 3 oktober om 20:00 uur draait in Filmtheater Workum een oorlogsfilm van eigen bodem gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van Walraven 'Wally' van Hall, de bankier die het Nederlandse verzet tegen de NSB en de nazi's financierde (NL 2018, 123 minuten, drama/oorlog).

De bankier Walraven (Wally) van Hall, die niet alleen het verzet verenigde maar ook jarenlang financierde, is Nederlands grootste verzetsheld. Zijn verhaal is even indrukwekkend als ongelooflijk. Toch kent tegnwoordig bijna niemand hem meer. Daarin brengt dit meeslepende oorlogsdrama waarmee een momnument voor hem opgericht wordt, nu verandering.

Als bankier Wallraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer Gijs bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is, bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis.

Voor het reserveren van zitplaatsen voor bovenstaande film kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films.