Morraruters succesvol op speciaal NK voor Friezen

KOUDUM - Zondag 23 september werd in Ermelo het Alrako KFPS NK verreden. Morraruters Klaske Jonkman en Akkelien Heeres de Vries plaatsten zich door een aantal selectiewedstrijden voor dit NK speciaal voor Friese paarden.

Klaske Jonkman reed met Rikst (foto) twee mooie proeven in de L1 dressuur in het ochtendprogramma. Met 192 pt. en 188,5 pt. eindigden ze op de 3e plaats. Daarmee was een finale plaats verzekerd. In de finale kregen ze 184,5, 199 en 190 pt. en daarmee zijn ze 4e van Nederland geworden. Akkelien Heeres – de Vries startte met Nanning fan Hylpen in de Z1 dressuur. Ze haalden net de finale niet, maar met een keurige score van 214 pt. en 215,5 pt. zijn ze 6e geworden.

Dit weekend werd ook de laatste buitenwedstrijd op eigen bodem van de Morraruters verreden. Er werden mooie resultaten geboekt onder donkere wolken en een waterig zonnetje. Marije Wiersma verscheen met twee pony’s in het parcours. Met Ilse won ze in beide parcoursen klasse BB de 1e prijs. Met Sterretje was ze ook beide parcoursen klasse L foutloos en in het 1e parcours won ze de 1e prijs. Marije de Vries sprong met Jillz een foutloos parcours in de klasse B met een stijl van 68,5 pt. Silke Lageweg mocht met haar pony Fidonja twee winstpunten bijschrijven in de B dressuur met 182 pt. en 189 pt. Ook werden de verenigingskampioenschappen verreden. De Morraruters zijn bij de pony’s 3e geworden en de paarden eindigden op de 2e plaats. Bij de dressuur vertegenwoordigden Annelies Rienksma met Marije fan Sate lientje, Boukje Bouma met Sibo en Martha Boekema met Gerdina fan Warkum de club eer. En bij het springen deden Annelies Yntema met Cardinal v Caluca, Annemarie Bouma met Gamorkus en Dian Snoek met Aristo mee.

Foto eigen foto, fam. Jonkman Klaske Jonkman met Rikst