Boerinnen en Boeren organiseren samen startavond

ELAHUIZEN - Op vrijdagavond 21 september organiseerde de “Boerinnen van nu” in samenwerking met LTO Noord en VVB Gaasterland een gezamenlijke startavond. Vorig jaar was dit voor het eerst en dit was zo’n groot succes dat ook dit jaar de koppen bij elkaar gestoken werden. De boerinnen namen hun boer mee en andersom.

De boeren en boerinnen en partners ginigen op excursie naar het bedrijf van de familie Thibaudier in de Brekkenpolder. Piet Jan Thibaudier vertelde dat ze momenteel 170 koeien melken in een carrousel en dat 2 keer daags. Nadat ze land en koeien hebben bijgekocht, kunnen ze de koeien nu ook laten weiden. Hun eigen koeien waren niet gewend om naar buiten te gaan. Maar het groepje koeien dat ze hebben gekocht, is dit wel gewend en nemen daarin in het voortouw. Zo lopen hun eigen koeien nu ook makkelijker naar buiten. Het stalvoeren besteed Piet Jan uit, dit is een bewuste keuze , om zijn arbeidsdruk te verminderen.

7 tot 8 keer per jaar, bijna elke laatste woensdag van de maand organiseert de “Boerinnen van nu” een evenement. Ook dit jaar heeft het bestuur dat bestaat uit: Hanneke Westra - Oudemirdum, Hennie Binnendijk- Oudega, Etty Visser – de Groot - Rijs, Aukje de Jong- Molkwerum en Grietje Venema- Elahuizen een mooi programma samengesteld. De avonden worden meestal gehouden in het Dorpshuis te Nijemirdum of er worden exxcursies verzorgd. Meer informatie op facebookpagina Boerinnenvannu.

Foto’s Etty Visser – de Groot