Joukje Hak 3e op NK dressuur Friese paarden

HARICH - Op 23 september werd op het KNHS centrum te Ermelo de finale van het Alrako KFPS Nederlands Dressuurkampioenschap voor Friese paarden vereden.

Joukje Hak en Lord Hof kwamen aan de start in de klasse ZZlicht, de hoogste klasse van de basissport. Deze rubriek had een sterke bezetting, maar met een strakke proef in het ochtendprogramma wisten Joukje en Lord zich goed staande te houden tussen de profs. De beste combinaties van de ochtend werden in de middag uitgenodigd voor de kür op muziek, met het goede resultaat van de ochtend plaatsten Joukje en Lord Hof zich als 3e combinatie voor de kür. In de kür liepen ze tegen wat spanningsfouten aan, maar lieten ze ook mooie stukken zien. In de einduitslag van het kampioenschap zijn Joukje en Lord Hof op een knappe derde plaats geeindigd. Deze combinatie gaat zich nu richten op het EK voor jonge Friese paarden op 13 oktober.

Kringwedstrijd Koudum

Dit weekend was ook de Kringwedstrijd in Koudum, zaterdag startten de pony’s en zondag de paarden. De leden van HSV hebben weer de nodige prijzen mee naar huis genomen. Amber van Gosliga en haar bonte pony Amigo reden twee hele fijne proeven in de 1e proef reed ze zich naar een 2e prijs met 194,5 punten en in de tweede proef nam ze de 1e prijs mee naar huis met maar liefst 208,5 punten. Ook Thura startte met haar pony Eikenhorst’s Carlo zaterdag op de kringwedstrijd in Koudum. Zij won een tweede prijs in het springen met een stijl van 71 punten. Aytra de Boer startte met haar twee pony’s in Koudum. Met Oak Forest Felice won ze een tweede prijs in het B springen cat. CDE. Met haar A pony Sari Mary won ze twee keer het L springen en 1 keer de B dressuur cat. AB.

Zondag waren de Paarden aan beurt en ook daar vielen prijzen voor HSV Gaasterland: Laura Meijer met Jenette du Rouet liep in de L1 naar een 1e en een 2e prijs met 189,5 en 194 punten. In de klasse M1 reed Patricia de Ruijter met Feedback’s Fellow twee fijne ontspannen proeven in de eerste proef werd dit beloond met 204,5 en een 1e prijs. Annemariek Olff nam de zege in de tweede proef met haar paar Ikwis’t reed ze haar debuut in de klasse M1 met 193 punten. Agnietha van Rijs debuteerde in de klasse M2 met haar paard Handsome reed ze twee maal naar de winst met 197,5 en 198,5 een geweldig debuut.

Siegrid Veldmeijer met Ytsje fan Hoptille reed de tweede proef naar de winst met 209 punten. Met deze uitslag gaat Ytsje fan Hoptille voortaan door leven als SPORT merrie want ze heeft haar KFPS sport predikaat behaald.

Aytra de Boer ging zondag weer van start met haar pony Sari Mary. Deze keer reden ze een eventing wedstrijd in Heino. Ze sprongen hier eerst een foutloos parcours, daarna mochten ze de cross rijden. Aytra en haar pony waren de enige foutloze in de klasse B, cat ABC en ook hier wonnen ze weer een eerste prijs.