Veel activiteiten Week vol Ontmoeting

BALK Vanaf eind september zijn er veel activiteiten in het kader van de Week vol Ontmoeting.

Zo is er op 25 september koffie en bewegen met plezier. Onder leiding van de beweegcoaches van Miks welzijn is er een sport-/ beweegmogelijkheid voor mindervalide en oudere mensen. Zij zorgen voor een mooi parcours. Er wordt vanaf 09.45 uur verzameld in ’t Haske in Balk om eerst gezamenlijk een kopje koffie te drinken. Er is vrije inloop. Op donderdag 27 september is er wandkleed knopen of vogelhuisje maken aan de Tjalke de Boerstraat 14 in Balk van 13.30 uur tot 16.00 uur. Met hout of touw maakt u iets waar u wat mee kunt: een wandkleed of een vogelhuisje. Iedereen is welkom. De kosten zijn € 2,50 inclusief een consumptie. Graag voor 26 september aanmelden bij Doede Deinum via ddeinum@miks-welzijn.nl of 06- 444 26 982.

Maandag 1 oktober: Halte 8: Workshop ‘Versterken van persoonlijk netwerk’

Op maandag 1 oktober vertelt Gerry Broersma, netwerkcoach, u alles hoe u uw eigen netwerk kunt versterken of dat van een ander. De maatschappij individualiseert steeds meer, hoe maakt u contact met uw buren, of anderen, hoe sluit u aan. Ook als u tips of trucs wilt ontvangen voor een ander bent u van harte welkom. En het is ook gewoon gezellig, er zijn kosten aan verbonden en u krijgt een kop koffie/ thee. Het begint 19.45 uur in ’t Haske in Balk.

Dinsdag 2 oktober: Workshop (beter) leren fotograferen met je smartphone

Tijdens deze workshop krijg je tips & trucs om een mooie foto te maken met je mobiel. Er zitten misschien opties op je telefoon die je nog niet kent, hoe moet je je telefoon houden, wanneer is de natuur op zijn mooist. Yvonne leert ons van alles over het maken van mooie foto’s met je smartphone. Dit is op dinsdag 2 oktober, om 14.00 uur verzamelen we eerst bij ’t Haske in Balk voor een korte theorie om (bij droog weer) vervolgens naar de Wyldemerk te gaan voor de mooiste natuurfoto’s. We zijn rond 17.00 uur weer terug. Vergeet je mobiel niet mee te nemen. De kosten zijn € 5,- en aanmelden is noodzakelijk voor 28 september bij Marike Feenstra via regiobalk@miks-welzijn.nl of 06- 294 79 170.

Donderdag 4 oktober: Schuif-maar-aan Italiaans buffet

Om 16.30 uur is weer, net als vorig jaar, de Schuif-maar-Aan tafel in Talma Hiem. Deze keer verzorgen de koks een heerlijk Italiaans buffet met onder andere macaroni, spaghetti en lasagne, en een toetje na afloop. Ook krijgt u een drankje en wordt er muziek gemaakt. Iedereen is welkom, jong & oud, hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Kosten zijn € 6,50. Aanmelden is wel noodzakelijk en graag voor 1 oktober, dit kan via talmahiem@hofenhiem.nl of (0514-) 60 8800. Geeft u eventuele dieetwensen door.

Zaterdag 6 oktober: Varen door en met de Luts Express

Om 14.00 uur vertrekt de Luts Express richting de Wyldemerk. Als het regent kunt u overdekt zitten in de Luts Express. Zit u in een rolstoel, laat het dan weten, dan kunt u (bij droog en niet te koud weer) mee met de boot van Stichting BMFM Balk. De Luts is prachtig, helemaal vanaf het water, net als de Wyldemerk. Opstappen doen we bij het tunneltje, parkeren kan bij de VV Balk (Westein 45). Kosten zijn € 5,- inclusief een koffie/thee en iets lekkers. Opgeven is ook hier noodzakelijk, want vol = vol. Dit kan via Esther Hoogeveen e.hoogeveen@thuiszorgzwf.nl of 06 – 514 56 302

Deze 6 activiteiten worden georganiseerd door Miks welzijn, in samenwerking met Stichting AanZet, Thuiszorg ZwF, Buurtzorg, Hof en Hiem, Patyna, Wurkjouwer en eYecatch-fotografie. Met algemene vragen kunt u terecht bij Marike Feenstra via regiobalk@miks-welzijn.nl of 06- 294 79 170.