Metal van wereldklasse in Rockcafé De Spider

BALK - Op vrijdagavond 21 september speelt de Zuid Amerikaanse Death Metal band SADISM in Rockcafé De Spider in Balk. Deze Chileense band bestaat al meer dan 20 jaar en heeft ondertussen een internationale reputatie op festivals verworven.

Deze maand zijn ze weer op Europese tournee en staan avond aan avond in onder andere Lille, Londen, Bristol, Manchester, Berlijn, Hamburg, Antwerpen en Utrecht. Tussendoor hebben deze mannen van het spijkerharde genre tijd gemaakt om te komen spelen in De Spider in Balk. Bij het rockcafé zijn ze daar trots op.

De Death Metal band Sadism werd al in 1988 opgericht in Santiago in Chili en bijna alle leden van de band zijn er al sinds het eerste uur. Ricardo Roberts is de man met de zware en herkenbare stem en de bezetting is verder Juan Pablo Donoso op drums, Gabriel Hidalgo op gitaar, Juan Edo Moore bespeelt de lage tonen op de basgitaar en Rodrigo Alpe vult de band op gitaar aan tijdens live shows.

De band heeft ondertussen 9 studio albums en 2 EP’s uitgebracht en daarnaast zijn er ook al verschillende compilaties uitgekomen. Tijdens het optreden in Café de Spider in Balk zullen er in elk geval verschillende nummers van hun laatste album ‘Etheral Death Cult’ worden gespeeld, afgewisseld met een aantal van hun overige bekende nummers waaronder zeker Perdition of Souls en Surrounded by Evil. Liefhebbers van het genre kunnen veel werk vinden op YouTube als je zoekt op “Sadism Chile”.

De toegang is gratis.