Routine wint van jong enthousiasme

Balk - Het jaarlijkse Rabobank Splintertoernooi is weer gespeeld op het tenniscomplex van TV Gaasterland. De 28ste editie werd georganiseerd van zondag 2 tot zaterdag 8 september.

Maar liefst 54 deelnemers speelden hun poulewedstrijden in 3 verschillende speelsterkten. Het mooie nazomerweer zorgde ervoor dat alle wedstrijden konden worden afgewerkt voor een mooie schare publiek. Alleen op vrijdag waar de laatste poulewedstrijden nog moesten worden gespeeld, gooide zware regenval roet in het eten. Er kon na de eerste wedstrijden niet meer gespeeld worden. Om ervoor te zorgen dat de halve- en hele finales de volgende dag alsnog gespeeld konden worden, werd er à la minute uitgeweken naar de tennishal in Emmeloord.

Zaterdagochtend vroeg was baancommissaris Johannes Haringsma vanaf 07.30 uur alweer druk aan de slag om de banen voor de finaledag helemaal wedstrijd klaar te maken. Dat lukte, waardoor de halve finales allemaal op het juiste tijdstip konden beginnen.

In de GD 8 poule speelden Hendrik van der Zee en Bonita Reekers tegen Rommert de Jong en Sonja Hilverda de eerste halve finale. Deze werd gewonnen door Hendrik en Bonita. In deze poule speelden Rob Post en Nel van der Zee tegen Jan Eisma en Angeline Hanenberg. Dit laatste koppel speelde zeer degelijk hun wedstrijden en wonnen. Zij werden uiteindelijk ook de winnaar van de finale.

In de GD 7 poule speelden Ulke de Wal en Bertha Flapper het tegen de Balkster neef en nicht Meine en Ytsje van der Zee. Dit laatste koppel speelde het hele toernooi ijzersterk en wonnen hun partijen met overmacht, totdat ze de tactisch sterk spelende Ulke en Bertha tegenkwamen. De routine won het uiteindelijk van de harde services van Meine en het goede spel van Ytsje. In 3 sets wonnen de senioren. De 2e halve finale in deze poule werd gespeeld door het Koudumer koppel Durk Venema - Anneke Amsterdam tegen het koppel uit Makkum Johan Stallmann en Claudia Slootweg. De Makkumers wonnen en gingen door naar de finale. Daar speelde Ulke en Bertha wederom heel sterk en wonnen de finale in 2 sets met een beslissende tiebreak.

In de GD 5 poule wonnen de Lemster vader en dochter Wim en Ghinny Van Ginkel de finale in 2 sets van de Balksters Jan en Ciska Lyklema. Wim en Ghinny hadden daarvoor al afgerekend met Bertus Nijholt en Froukje Scheltema, terwijl Jan en Ciska hun halve finale wonnen van Sipko Mink en Siglinda de Vries.

De winnaars van het Balkster Rabobank Splintertoernooi 2018