Ben je vrouw en wil je steviger in je schoenen staan?

BALK - Ben je een vrouw in De Fryske Marren en de 50 al gepasseerd? Lijkt het je leuk en zinvol om mee te doen aan verschillende workshops? Eind oktober start er voor jou dan een STERKER groep.

STERKER is bedoeld voor 50-plus vrouwen die zich op meerdere gebieden willen versterken. Samen met leeftijdsgenoten en in een ongedwongen sfeer. Een mooie kans om in deze levensfase nieuwe dingen te leren. En nieuwe vrouwen te leren kennen. Deelname aan STERKER is gratis. Er wordt alleen een bijdrage voor de koffie gevraagd.

Acht bijeenkomsten

De groep komt wekelijks van 9 tot 12 uur bijeen en wordt begeleid door twee begeleiders. Als alle aanmeldingen binnen zijn wordt bekeken op welke dag en in welk dorp deze STERKER groep bij elkaar komt, rekening houdend met ieders mogelijkheden en woonplaats.

Workshops

De groep kiest vooraf uit enkele thema’s (sociaal, verbaal, financieel, digitaal en gezondheid) vijf workshops. Deze workshops volgt de groep gezamenlijk in de tweede tot en met de zesde ochtend. De workshops worden gegeven door deskundige workshopleiders, met ruimte voor eigen inbreng. Mogelijke workshops zijn: ontdek je sterke punten; weerbaar in en om huis; schrijf je sterk!; apps, leuk en handig!; opruimen met blijvend resultaat; veilig internetgebruik; uiterlijke presentatie.

De eerste ochtend wordt besteed aan een uitgebreide kennismaking. In de zevende ochtend staat het doen van vrijwilligerswerk en mantelzorg centraal. Tijdens de achtste en tevens laatste bijeenkomst zijn er vooruit en terugblikken. Wat heb je geleerd en waarmee wil je verder?

Aanmelding

STERKER is een initiatief van Bibliotheken Mar en Fean en Miks welzijn. Voor vragen of aanmelding kun je (graag voor 28 september) bellen met Miks welzijn, 0513-414593 en vragen naar Rosalie de Konink. Of per mail via rdekonink@miks-welzijn.nl . Meer info ook op www.bibliothekenmarenfean.nl of www.miks-welzijn.nl Bij onvoldoende aanmeldingen verschuift de start van STERKER naar voorjaar 2019.