Spannend menkampioenschap in Gaasterland

HARICH - Op 7 en 8 september werd in Gaasterland Nederlandse Kampioenschappen SMW verreden voor de klasse L en M.

De kampioenschappen hadden alles in zich wat je op een kampioenschap wenst. Een prachtige locatie, perfecte bodem en een spannende wedstrijd met veel publiek. Twaalf kampioenen werden gehuldigd met daarbij opvallend veel jeugdmenners.

De weersomstandigheden op de eerste dag waren een afwisseling van zon en regen. In de nacht voor de marathon op zaterdag regende het onophoudelijk. Maar alle dagen hield de bodem zich uitstekend, ook in de dressuurringen op de grasvelden. Alle deelnemers hadden dus dezelfde omstandigheden. Op de all weather zandpiste naast de manege lag een selectief vaardigheidsparcours en rond het terrein waren zes fraaie hindernissen gesitueerd. De hindernissen hadden veel mogelijkheden, waardoor er veel verschillende lijnen werden gekozen. In de ruime binnenmanege waren de veterinaire keuringen. Een voordeel was niet alleen dat het daar lekker droog was, maar ook dat de paarden en pony’s niet werden afgeleid door de drukte in en rond de hindernissen.

De twaalf kampioenen v.l.n.r: Roelf Lamein, Larissa Jansma, Renate Provoost, Jelle Leliveld, Gradjan Buss, Monte Visser, Marjolein Waarlé, Sanne Janssen, Albert Hooyer, Arie Dibbits. Zittend: Anneke Cremers en Hanne Louise de Koning. Foto: Swen Thijssen