Chris Jagger, de broer van Mick Jagger komt naar Balk

BALK - Chris Jagger (UK), ja wel de broer van de wereldberoemde Mick Jagger van The Rolling Stones komt samen met zijn band ‘The Rocking Kronies’ naar De Smidte in Balk! Geen alledaagse gebeurtenis, hoewel Willem Hiemstra van De Smidte daar vrij nuchter onder blijft. ‘Als je de juiste contacten hebt, dan is zo’n optreden niet zo moeilijk te realiseren.’ En contacten heeft Hiemstra, want een neef van hem heeft een agentschap voor artiesten. En Chris Jagger toert de komende tijd door Nederland en Europa en zo ontstond het idee om hem ook naar Balk te halen. ‘Als je het zo bekijkt is dat natuurlijk wel weer bijzonder, zeker voor een plek als Balk,’aldus Hiemstra. ‘En wie dat wil mag ook nog even met hem praten tijdens een meet & greet. Dat gebeurt je toch niet vaak, dat je met de broer van Mick Jagger om tafel zit.’

Schaduw van

Het is niet makkelijk om in de schaduw te leven van een grote broer die in de allergrootste rockband aller tijden speelt, maar Chris Jagger doet dit met verve.

Werken met grootheden

De muzikale veelvraat schreef mee aan de Rolling Stones albums ‘Dirty Work’ en ‘Steel Wheels’ en werkte onder andere samen met grootheden als David Gilmour, Bob Dylan, Eric Clapton en natuurlijk Mick Jagger.

Het werk van Chris Jagger bestaat uit een mix van rasechte blues, folk en de van oorsprong in Louisiana ontstane cajun en zydeco muziek (Creoolse ritmes vermengd met blues en soul). Dit werk is gebundeld in zijn ‘All The Best’ album waarop ook twee duetten met Mick Jagger, het vrolijke ‘Concertina Jack’ en ‘The DJ Blues’, staan.

Het concert is op 22 september om 20.30 uur in zaal de Smidte aan de Lytse Side 10-12 in Balk. Een meet en greet is ook mogelijk op vertoon van een VIP ticket. Daar is dan ook een diner bij inbegrepen. Meer informatie: www.de-balk.nl.