Joukje Hak en Diana Postma (HSV) geplaatst voor NK én EK

HARICH - Joukje Hak en Diana Postma van HSV hebben zich geplaatst voor zowel het Nederlands als het Europees Kampioenschap met hun jonge Friese paarden.

Joukje Hak en Lord Hof hebben het afgelopen outdoorseizoen deelgenomen aan de de selectiewedstrijden van het Alrako KFPS Kampioenschap Dressuur in de klasse ZZ-licht. De selecties die door het hele land worden verreden bepalen wie er uiteindelijk in de finale van deze competitie terrecht komen. Door de goede uitslagen op deze selecties zijn zij geplaatst voor de finale van het NK voor Friese paarden in Ermelo op 23 september. Doordat Joukje en Lord zijn doorgedrongen tot de finale van het NK hebben zij ook een ticket ontvangen voor het EK voor jonge Friese dressuurpaarden, zij zullen deelnemen aan de rubriek voor 7 jarige paarden en gaan zich meten met de beste 7 jarige Friese paarden van Europa. Het EK wordt op 13 en 14 oktober verreden in Haskerhorne. Na het NK zullen Joukje en Lord de overstap maken van de basissport naar de Subtop en voor het eerst aan de start komen in de klasse ZZ-Zwaar.

Diana Postma en Sipke van de Westfriezen hof hebben dankzij een sterk outdoorseizoen ook de finale van het Alrako KFPS Kampioenschap Dressuur bereikt in de klasse M1. Vanwege deze prestatie is deze succesvolle combinatie ook uitgenodigd voor het EK voor jonge Friese paarden. Diana Postma en Sipke van de Westfriezenhof nemen deel aan de rubriek voor 5 jarige paarden en zullen daar strijden om de Europese titel.

Jantine de Vries heeft zich met haar 7 jarige merrie Lobke fan'e Sleattemar (v. Andries 415) geplaatst voor het Alrako Kampioenschap Dressuur in de klasse L2. Afgelopen outdoor seizoen heeft deze combinaties mooie resultaten laten zien. Zij zullen 23 september ook afreizen naar Ermelo om een gooi te doen naar de Nederlandse titel voor Friese paarden in het L2.

Naast Diana Postma en Joukje Hak is er nog een HSV Gaasterland amazone die haar geluk mag beproeven op het EK voor jonge Friese Dressuurpaarden: Gerda de Groot mag met haar 4 jaar jonge Teade van Swichum aan de start verschijnen in de rubriek met de beste vierjarigen van Europa. Gerda en Teade van Swichum hebben een uitnodiging ontvangen voor het EK op basis van hun knappe prestaties op de PAVO/Fryso Bokaal, een landelijke competitie voor jonge Friese dressuurpaarden.

Kringwedstrijd

Zaterdag was er een kringwedstrijd in Bolsward. Thura de Boer reed hier haar tweede wedstrijd in de M2. In de tweede proef haalden ze 184.5 punten, dit was goed voor een eerste prijs. Ook Aytra de Boer reed met haar pony Sari-Mary op deze wedstrijd. In de klasse B dressuur, cat, ABC behaalden ze ook een eerste prijs met 185.5 punten. Zondag kwam Laura Meijer met Jenette du Rouet in Bolsward aan start. In de L1 dressuur de 1e proef met 195 punten een derde prijs. En de Tweede proef met een 9 op de galop een eerste prijs met 205 punten. Siegrid Veldmeijer en Ytje fan de Hoptille pakten in Boijl een prijs over twee Z1 banen een 5e prijs en wederom 2 winstpunten.