DTG pakt volle winst in Emmeloord

WIJCKEL - Afgelopen zaterdag moest DTG voor het eerst sinds lang weer een wedstrijd spelen tegen Emmeloord . De ploeg uit Emmeloord heeft enige tijd nodig gehad weer terug te kunnen keren in de 2de klasse waar DTG al enige tijd hun wedstrijden in speelt.

Beide teams wisten van te voren dat dit een strijdlustig potje korfbal zou worden en zoals verwacht was dit al snel terug te zien bij beide teams.

Promovendus Emmeloord ging goed van start en wist DTG het aardig lastig te maken. De ploeg die vanuit de derde klasse kwam, stond al snel op 2-0 voorsprong en later op 4-2 voorsprong. DTG wist het verdedigend goed dicht te houden, alleen stokte het bij de doelpuntenmachines van de ploeg. Duidelijk was dat DTG het niet gewend was om op het blauwe en nieuwe kunstgrasveld doelpunten te maken. Russtand was 5-3.

Na de flinke donder speech van dochter en vader Wagenaar begonnen de ploegen aan de 2de helft. Goed te zien was dat succescoach Henk Kallekoot Emmeloord goed wist te dirigeren en in te spelen op de niet soepel lopende motor DTG. Dit resulteerde zelfs in een achterstand van 9-4 in het voordeel van de thuisploeg.

Maar DTG one hander king Sander “het kanon” Osinga wist met die ene hand DTG weer vertrouwen te geven. Aanvoerder Douwe Deinum maakte de tegenstander letterlijk met de grond gelijk en aan de hand van zijn acties drong DTG de thuisploeg steeds verder terug. Met een sublieme combinatie tussen Jurjen Stegenga en Jasper Huisman werd de tegenstander uit de tent gelokt en resulteerde dit in een strafworp. Deze werd feilloos benut en ook de aanval daarop resulteerde in een goal voor DTG. De laatste minuten ging de ploeg uit Wijckel dus met 1 doelpunt voorsprong het naderende einde van de wedstrijd in. Emmeloord probeerde nog met enkele tactische wissels van coach Henk Kallekoot een doelpoging te forceren maar na nog een doelpunt aan de kant van DTG kreeg Emmeloord de genadeklap.

DTG wist de wedstrijd uiteindelijk te winnen met 9-12 en heeft het de eerste punten alweer binnen in het nog zo vroege seizoen. Aankomende zaterdag staat de derby’s der derby’s op het programma. DTG speelt thuis tegen Harich. Wedstrijd begint om 15:30.