KinderzwerfboekStation bij gastouderopvang 100bunderbos

BALK - Bij Gastouderopvang 100bunderbos in Balk is een KinderzwerfboekenStation opgericht per 1 september 2018. Aan de Harmen Gabesstrjitte 9. Hier kunnen kinderen uit Balk en omgeving terecht voor een zwerfboek.

Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen. Bij gastouderopvang 100bunderbos komen wekelijks veel kinderen over de vloer, van 0 tot 12 jaar. Gastouder Jolien vindt het belangrijk dat elk kind de mogelijkheid moet krijgen om boekjes te lezen, hoe jong het kind ook is. Bij de opvang lezen we elke dag boekjes, vooral voorlezen is een grote hit en erg belangrijk voor de woordenschat, inlevingsvermogen en fantasie van het kind! Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling, een eigen boekenkast in de tuin. De kast is open bij daglicht.

De gemeente de Fryske Marren en plaatselijk belang Balk Vooruit hebben eenmalig een bijdrage gedaan om de kast gedeeltelijk te financieren. Ook heeft bibliotheek Balk afgeschreven boeken gedoneerd. ‘Daar zijn we erg blij mee.’ Op 3 oktober start de kinderboekenweek. Op deze dag roept kinderzwerfboek iedereen op om de boekenkast op te ruimen. Breng je uitgelezen boeken naar het zwerfboekenstation van gastouderopvang 100bunderbos en laat de kinderboeken zwerven.

Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn! Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl.

Foto Jolien Kriek