Maarten alweer in Sloten

De NON - stop editie van de SUP11 City Tour ging vorige week van start. En alweer was Maarten van der Weijden er bij. Deze keer niet in het water, maar aan de kant.

De twee ‘prone’ peddelaars (liggend paddelend met hun armen) Lotte Spaargaren en Bart Haveman startten als eerste om zes uur in het donker vanochtend. Beiden zaten vol met energie en hadden een glimlach, klaar om meer dan 30 uren te gaan peddelen. Na de vroeg start van de ‘prone’ peddelaars, was het tijd voor de suppers. Drie start groepen, respectievelijk, 9, 10.30 en 12 uur, vanwege de snelheid van de verschillende atleten, maar ook voor de veiligheid. Het weer was perfect voor de start van de 5e NON-stop versie. De atleten waren klaar om de 200 km te gaan peddelen.

Het mooiste van de eerste dag was, dat Olympisch zwemmer Maarten van der Weijden in Sloten de suppers kort heeft vergezeld. Een eer dat hij plaats kon maken in zijn drukke schema om Mike Kranenburg een hart onder de riem te steken. Mike peddelt dit jaar voor de zesde keer de NON-stop editie met hetzelfde doel als dat Maarten aan zijn zwemtocht begon. Geld inzamelen voor onderzoek naar het bestrijden van kanker.

Beide sporters hebben kort met elkaar gesproken, daarna is Mike weer op zijn board gestapt en verder gaan peddelen richting Stavoren, Hindeloopen en een stop in Workum.

Foto Mayola Dijksman