Jörgen Raymann, Joris Linssen, Wim Anker en anderen bij NUT

BALK - Het nieuwe Theaterseizoen van NUT Gaasterlân Sleat omvat optredens met onder andere artiesten als Jörgen Raymann, Joris Linssen en Wim Anker. In het verrassende programma komen bekende artiesten naar Balk met hun (nieuwe) voorstelling of de try-out.

De kick- off is 4 oktober met Steven Brunswijk. Steven is bekend van het tv-programma “De Braboneger Verkaast”. Hij komt met de try-out van de voorstelling “Van Slaaf tot meester”. Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de csg Bogerman te Balk.

Verder is er de theatervoorstelling “It wie op in Simmerjûn” met Jan Arendz en Joke Tjalsma (bekend van Marijke Muoii). Het verhaal: Theo helpt Anneke bij het vinden van een plek in een verzorgingstehuis voor haar ouders, Daniël en Wimmy. Maar Daniël en Wimmy willen niet afhankelijk worden en hebben hele andere plannen. Een prachtig verhaal waarbij de acteurs Jan Arendz en Joke Tjalsma zowel het jonge als het oude stel spelen.

Ach, Mea Culpa komt met de Nederlandstalige versie van “Krediet “. Krediet is de opvolger van de succesvolle kroegtheaterstukken Katarsis, Kredo en Krimp. Ach, Mea culpa speelt al jaren hun voorstellingen in “Café de Bonte Bok “. En dit café wordt ook weer gecreëerd in de Treemter in de grote zaal. De teksten zijn van Gerrit Breteler. Het verhaal van Anna en Ús Heit gaat over de verboden liefde tussen Willen Lodewijk van Nassau en zijn nichtje Anna van Oranje. Deze theatervoorstelling is 31 oktober na de jaarvergadering.

Lezing Wim Anker

In samenwerking met de bibliotheek van Balk is er ween boeiende lezing van Wim Anker, de Friese advocaat van het advocatenkantoor Anker en Anker. Wim Anker heeft bekende rechtszaken opgepakt zoals de zaak van Ferdi E. de ontvoerder en moordenaar van Gerrit Jan Heijn. Ook is er aandacht voor de zaak Robert M. de hoofdverdachte in de grote Amsterdamse zedenzaak.

Voor een avondje cabaret heeft het NUT Jörgen Raymann weten te contracteren met zijn nieuwe voorstelling “Schudden aan die boom”. Met scherpe en hilarische observaties probeert Raymann de puzzel van zijn verleden te leggen. Is hij een vreemde eend in de bijt of….

Muziekprogramma Joris Linssen

‘Erg blij zijn we met de try-out van het muziekprogramma van Joris Linssen met zijn band Caramba. Laat je verrassen door het enthousiasme van televisiepresentator en zanger Joris Linssen en zijn muzikale vrienden,’aldus de leden van NUT. Daarbij draait het om raken en geraakt worden. Een theaterconcert vol interactie, energie en ontroering. Recht in het hart: RAAK!

Verder is er muziek van het Noord Nederlands Orkest. Dit jaar komt het Denner trio. Zij spelen op altviool, klarinet en piano werken van Schumann en het Kegelstatt-trio van Mozart. Chris Calsbeek heeft een groep ervaren muzikanten om zich heen verzameld en zij spelen Friersk. Ontdek de charme van de hobo die bijgestaan wordt door cello en Keltische harp. Voeg daaraan de ritmische ondersteuning toe van het slagwerk in combinatie met bijzondere Friese teksten. .

De Règâhs is een Haagse band met ervaren Flamenco muzikanten. Zij onderzoeken op hun eigen wijze de muziek van de Beatles en de Stones. Dit met Haagse humor en gezelligheid.

Remy van Kesteren

En wel heel bijzonder: een optreden in Balk van Remy van Kesteren. Als klassiek geschoolde harpist gaat Remy op ontdekkingstocht naar andere genres, zoals pop, minimal en improvisatie. Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen composities. Remy durft met zijn muziek het avontuur op te zoeken en experimenten aan te gaan. Hij komt met zijn programma “Releave”. Verder is er een familievoorstelling op de zondagmiddag van de familie Kazàn (vader en zoon). Zij komen goocheltrucs vertonen. Een show met veel interactie, magie en humor.

Het bestuur van het NUT Gaasterlân - Sleat staat zaterdag 1 september mensen op de marktdag, graag te woord over het komende theaterprogramma. (Programmakalender is dan ook mee te nemen) Met het “rad van Fortuin” zijn er toegangskaarten en andere prijsjes te winnen.

Alle voorstellingen (met veel meer informatie) zijn te vinden op onze website www.nutgaasterlan-sleat.nl Ook is het mogelijk om kaarten te bestellen met de bestelbon of via vanPlan.nl. Vanaf 10 september zijn de kaarten te koop bij Schildersbedrijf Klijnsma aan de Van Swinderenstraat 44 te Balk. Alle voorstellingen zijn in de Treemter te Balk.