Dragqueens, disco vanuit een vliegtuig, een uitkijktoren en silent disco op Glemmer

Lemmer - De eerste avond van Glemmer Beach was een groot succes. Ruim 5000 bezoekers bezochten het spetterende optreden van onder andere Racoon en Bløf. Alle bezoekers zongen uit volle borst mee met de bekende nummers van Bløf, waaronder ‘Zoutelande’ en ‘Holiday in Spain’. Naast de bekende Zeeuwse toppers stonden The BlueBirds en Alice Springs op het hoofdpodium. Voor heel veel bezoekers had Danny Vera wel op het hoofdpodium mogen staan, zo enthousiast werd die band ook ontvangen. Ook in de kleinere tent naast het hoofdpodium waar 3 dragqueens optraden was het supergezellig en gingen de voetjes van de vloer en werd er luid meegezongen. Ook magician Niels Harder kon rekenen op flink wat bijval. Niet alleen zijn acts, maar vooral zijn moves waren geweldig om te zien.

Allerlei aardigheden

De opzet van het festival dit jaar is erg ruim, met in alle hoeken en gaten ook nog allerlei aardigheden. Zo is er een silent disco waar mensen met een koptelefoon op dansen op een drijvend podium. En in de photoboot van Sake Store konden mensen gratis en voor niets en verkleed als ze dat wilden foto’s van zichzelf laten schieten. Vanzelfsprekend was er ook van alles te eten en te drinken, was er een vuurspuwer, kon (en kan) je overal in een hangmat hangen en op strandstoelen zitten. Ook nieuw is een uitkijktoren met uitzicht over de hele omgeving. Daarvoor moet je dan wel via een aantal trappen naar boven klimmen.

De vrijdagavond staan onder andere Kensington en Michelle David & the Gospel Sessions op het podium. De organisatie van Glemmer Beach verwacht vanavond de drukst bezochte avond gezien er nog een beperkt aantal tickets beschikbaar zijn.

Zaterdagavond gaat het festivalterrein om 17:00 uur open en staat André Hazes om 19:00 uur op het podium, gevolgd door niemand minder dan Waylon en Ronnie Flex & Deuxperience. Zondag van 11:00 tot 18:00 uur kan jong en oud genieten van Kids Glemmer. Met dit jaar tevens entertainment voor volwassenen, waaronder Die Verruckte Stunde en Lange Frans.