Cityswimmer die niet zwommen krijgen alsnog podium voor triathlon Workum

WORKUM - De mensen die het afgelopen weekend meezouden zwemmen met Maarten van der Weijdens 11stedenzwemtocht mogen zondagmiddag 2 september voorafgaande aan de triathlon van Workum hun afstand alsnog afleggen. Het gaat dan wel om de zwemmers die bij Workum, Hindeloopen en Stavoren zouden gaan zwemmen.

Maarten zijn prestatie is natuurlijk fenomenaal, maar de recreanten verdienen ook de handen op elkaar, vindt de organisatie. Zij verdienen volgens hen een podium voor hun financiële inbreng en trainingsarbeid waarvoor zij hun stinkende best hebben gedaan. De cityswim vond om bekende reden helaas niet plaats. Als tegenprestatie voor de donaties hebben een aantal elders hun afstand gezwommen. Zo kon er afgelopen zaterdagavond in sporthal de Rolpeal gezwommen worden, maar dus niet zoals voorgenomen was tijdens het officiële programma onder veel publieke belangstelling.

Op zondagmiddag 2 september voorafgaand aan de triathlon worden de cityswimmers in de gelegenheid gesteld om onder begeleiding de voorgenomen afstand af te leggen. De start van de 2 km is om 15.00 uur en die van de 500 m. om 16.00 uur. Op www.triathlonworkum.nl zal meer informatie te vinden zijn.

Deelnemers die op de lijst van Workum, Hindeloopen en Stavoren staan kunnen zich aanmelden via triathlonworkum@gmail.com. Er is bewust gekozen voor een selectie van alleen de Friese IJsselmeersteden om het zo nog organiseerbaar te houden.