Snelste duif van Kees Ypma

KOUDUM - Kees Ypma van de Thusfleaners had vanaf vanuit Bierges in België de snelste jonge duif.

Het spel met de jonge duiven is een discipline die een speciale aanpak vereist. Meestal wordt er met jongen gespeeld die al in het vroege voorjaar zijn geboren. Het zijn vaak de programmaspelers die zich hier op toeleggen. De jongen van de Marathon duiven worden vaak later geboren en ook later gespeeld.Bij de Thusfleaners hebben 4 leden zich hier op toegelegd.

De liefhebbers zien dan vaker naar het vliegen in groter verband dan de vereniging. De eerste vluchten werden een prooi voor Klaas Mous met een hoog prijzen percentage . Er hadden nu 5 leden gezamelijk 149 duiven in gezet. Op dit nieuwe station in Belgie wist Kees Ypma de eerste duif te klokken om 10.20 nadat de duiven om 7.30 waren gelost. Met 21 duiven gezet werden er 3 prijzen behaald op deze trage vlucht.

Klaas Mous bezette de 2 en 3e plaats met 47 mee en 18 prijs duiven. Ale Ypma werd 5e en had van de 8 die hij meehad3 prijs duiven. Wietse Potijk begon op 8 en had 13 prijsduiven van de 40. Tenslotte had de Marathon man Gerrit de Boerop op plek 9 een prijs duif van de 33. Het duurde 1uur en 20 minuten voor de 38 prijs duiven waren verdiend.