Welmoed Lyklema in enorm deelnemersveld snelste

HARICH - Welmoed Lyklema van HSV Gaasterland startte afgelopen vrijdag in Wierden tijdens de Eurojump dagen met haar paard Idilia de la Nancy in het L springen.Door de enorme deelname aan het concours werd de L klasse in een 2 fasen parcours verreden.

Welmoed kwam als 1 van de laatste deelnemers aan de start. Ze reden een foutloos basis parcours en daarna de 2e fase ook foutloos. Met een supersnelle tijd van 33.01 reed Welmoed sneller dan alle andere deelnemers en werd eerste.

Aytra de Boer was zondag afgereisd naar Vrouwenparochie voor een springwedstrijd. Met haar shetlandpony Sari Mary sprong ze voor het eerst in het L springen. Het eerste parcours was foutloos dus mochten ze ook een barrage rijden. Deze was ook foutloos. Ook het tweede parcours reden ze foutloos in een snelle tijd. De twee parcoursen werden beloond met een 1e prijs. Ook waren ze de beste combinatie in het hele L springen. Aytra had ook haar C pony Felice mee. Hier deed ze mee aan het B springen. Het tweede parcours werd beloond met 73,5 punten en was goed voor een tweede prijs.

Aytra de Boer (foto Frouwkje Dijkstra)