22-jarige San Remo maakt 3 amazones heel gelukkig

BAKHUIZEN - De Duitse rijpony San Remo bezorgde in de herfst van zijn sportcarriere 3 meisjes een kampioenstitel bij de dressuur. De 22- jarige mooie voskleurige pony maakte in 1 jaar 3 amazones heel gelukkig. Vorig jaar augustus werd hij reservekampioen dressuur op de FK outdoor te Harich met Danique Homma uit Bakhuizen in de klasse L1. Zij mochten naar de NK , de hippiade te Ermelo, waar ze uiteindelijk 10e van Nederland werden.

Een half jaar later werd hij tijdens de Friese indoor Kampioenschappen te Sneek, Fries Kampioen L1 dressuur met Zara van der Werff uit Stavoren. Ook zij mochten starten op de NK te Ermelo in maart dit jaar.

Tamara Ketelaar

En weer een half jaar later werd hij met zijn huidige amazone en eigenaresse Tamara Ketelaar Fries Kampioen outdoor in de klasse B terwijl ze nog maar sinds dit voorjaar een combinatie vormen. Zaterdag 25 augustus was de Hippiade te Ermelo, de Nederlandse Kampioenschappen dressuur voor pony's. Tamara en San reden een keurige dressuurproef die beoordeeld werd door 3 verschillende jury's. De jury's waardeerden haar proef met 207, 207 en 210,5 punten. dit was een gemiddeld percentage van 69,389 %. Hiermee behaalden ze de bronzen medaille en werden ze dus derde van Nederland.

Andere Kwintoruiters

Ook de 2 andere afgevaardigden van de Kwintoruiters op de NK, Dominique Janssen en Zara vd Werff hebben allebei een prachtig verhaal. De 13 jarige Zara van der Werff presteerde het om binnen een half jaar 3 x Fries Kampioen te worden. In februari met de pony Zensation in de klasse B en met San Remo in de klasse L1. En nu dus Fries Kampioen in de L2 dressuur met haar pony Ifar.

En de jongste van het stel, de 11 jarige Dominique Janssen, zoon van de succesvolle amazone Ingrid Janssen-Boelens en de manegehouder uit Molkwerum, Jan Henk Janssen, die ook zijn sporen in de paardensport heeft verdiend. Dit ruitertje die nog maar pas actief is in de wedstrijdsport, heeft al 2 titels op zak. Hij werd in augustus reserve kampioen bij het B springen met Zorro en Fries Kampioen dressuur in de klasse B cat C.

De bijgevoegde foto is gemaakt door Kim Falkena.