Opening vernieuwde kerk in Nijemirdum

NIJEMIRDUM - Op 31 augustus opent de Hoekstien weer haar deuren na een intensieve verbouwing. Het resultaat mag er wezen. De kerk is van binnen helemaal gerenoveerd en voldoet aan alle moderne eisen.

Al jaren was er de wens en de behoefte en niet minder de noodzaak de kerk de Hoekstien in Nijemirdum te renoveren. In juni 2017 kwam er na vele besprekingen groen licht en kon een bouwcommissie aan de slag. De hulp van een architecten adviesbureau speciaal voor kerken werd ingeschakeld. In het najaar van 2017 kregen de renovatieplannen hun vorm. Duidelijk werd dat renoveren zou gaan betekenen dat de Hoekstien van binnen ingrijpend zou gaan veranderen. De renovatie die in januari van dit jaar van start ging, begon dan ook met slopen.

Vele vrijwilligers staken hiervoor de handen uit de mouwen en allerlei professionele bedrijven gingen aan de slag met het opknappen en aankleden van de kerkzaal en de ruimtes erachter. Ook werd de ruimte buiten rondom de kerk heringericht. De oude kerkbankjes zijn geveild en hebben plaatsgemaakt voor nieuw meubilair. Er is professioneel audiovisueel apparatuur geplaatst waardoor de kerk multifunctioneel gebruikt kan worden

Iedereen is van harte welkom op 31 augustus vanaf 16:00 de opening mee te maken en een kijkje te komen nemen in de Hoekstien. Die, ook al is zij meer dan 120 jaar oud, zonder overdrijven als nieuw lijkt. Voor de kinderen is er een speurtocht.