Drie Friese kampioenen bij de Kwintoruiters

Bij de Kwintoruiters behaalden donderdag 9 augustus liefst drie ruiters het Fries Kampioenschap.

Op 9 augustus werd er gesprongen door de pony's om de titel. Hier deed Dominique Janssen aan mee met zijn zwarte top pony Zorro. Hij sprong 2 x een foutloos parcours in het B springen cat C, met een prachtige stijl van maar liefst 85 punten. Hiermee werden ze reservekampioen van Friesland. Vrijdag 10 augustus waren de dressuurruiters aan de beurt bij de pony's. Dominique Janssen en Zorro presteerden hier ook opperbest. Ze reden een keurige B proef en werden Fries Kampioen B dressuur cat C met 195 en 189 punten.

Tamara Ketelaar en "good old" San Remo reden in de klasse B, cat D/E 2 hele nette proeven en daarmee verdienden ze de Friese titel met een gemiddelde van 66,70%! Een geweldige prestatie voor deze mooie combinatie. De derde kampioen van de Kwintoruiters is ook nog maar kort een nieuwe combinatie. Het is Zara van der Werff gelukt om met haar nieuwe pony Ifar, Fries Kampioen te worden in de klasse L2 , cat D/E. Ze behaalden een gemiddelde van 66,209 %. Op 25 augustus mogen de 3 kampioenen naar het Nederland Kampioenschap of te wel de Hippiade in Ermelo.

Ik voeg een foto toe met de 3 kampioenen. Van links naar rechts: Tamara Ketelaar, Dominique Janssen en Zara van der Werff

De originele foto's zijn gemaakt door Danique Homma