NK Kwalificatie Fierljeppen in It Heidenskip

IT HEIDENSKIP - Na de Nationale Fierljep Manifestatie en het Fries Kampioenschap barst nu de strijd los voor het Nederlands Kampioenschap. Daarvoor worden een serie wedstrijden georganiseerd, genaamd ‘Eareklasse’ en ‘Nationale Competitie’, waarin de ljeppers zich kunnen plaatsen voor finale van het NK.

Zaterdag 18 augustus wordt in hét fierljepdoarp it Heidenskip een fierljepwedstrijd georganiseerd in het kader van deze Eareklasse en de Nationale Competitie. Hiervoor komen alle toppers van de Polsstokbond Holland en de friese Fierljepbond naar it Heidenskip om de strijd met elkaar aan te gaan voor plaatsing van dit NK. Op basis van het klassement wordt bepaald wie er mee mogen doen met het NK Fierljeppen. Dat wil toch iedere ljepper, dus het belooft een spannende strijd te worden.

‘S middags om 14.00 uur beginnen de ljeppers in de Eareklasse, gesponsord door ‘ROC de Friese Poort’, ’s avonds om 18.30 uur komen de ljeppers in actie in de Nationale Competitie die mogelijk wordt gemaakt door ‘De Pollepleats’