Hyke Voorn weer Fries Kampioen in de klasse ZZ

HARICH - Afgelopen weekend waren de Friese Kampioenschappen op Harich. Ook voor HSV Gaasterland was er een Fries Kampioen. Jarige Hyke Voorn sprong met Elisabeth Stables Vanety wederom naar de Titel Fries Kampioen. Zij mag daarmee door naar de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. De Vereniging HSV werd reserve kampioen en mag ook naar het NK.

Aytra de Boer met Sari/Mary vd ypesingel wist zich naar een hele mooie 3e plaats te rijden. En dressuurruiter Janneke Folkertsma verraste in het springparcours, zij reed Beekzicht Rollinde naar een 3e plaats. Wilma Boersma reed haar eigen gefokte Jannebeth KS in de klasse L1 naar een 3e plaats met 66.500%. Ook zij behaalde met deze plaatsen een ticket naar het NK.

Thura de Boer met Eikenhorst Carlo reden zich na het overrijden naar een 4e plaats met 64.083%. Amber van Gosliga nam na een spannende L springen rubriek een 5e prijs mee naar huis. Symona Wildschut met Lobke Wikje reed na overrijden naar een 7e plaats met 65.997%. Welmoed Lyklema met Idilia de la Nancy reed in een van de stortbuien toch mooi naar een 9e prijs. Een 10e prijs was er voor Annemarieke Olff met Ik wist ’t in de klasse L2 met 61.0583% Ook Patricia de Ruijter met Feedback Fellow in de klasse m1 werd 7e .

Tussen al het Fries Kampioen geweld reed Tineke Werkman in Emmeloord in de M2 met Garista naar een 2e prijs en twee winstpunten.

Ook Joukje Hak was hier niet onverdienstelijk aanwezig, met Lord Hof reed ze in de tweede proef naar de 1e plaats met 216 punten.