Kenna Bakker laat iedereen achter zich in ZZ licht dressuur en wordt Fries kampioen

HARICH - Morraruters Kenna Bakker is met Ginfonia KB (foto) op het FK te Harich Fries kampioen in de ZZ licht dresuur geworden.

Zij liet iedereen ver achter zich te laten in de ZZ licht dressuur. ’s Ochtends stond ze al 1e met 69,5 %, maar tijdens de kür op muziek deed ze er nog een schepje bovenop, met 73,63 % werden ze ook 1e . Dit leverde een gemiddeld percentage van 71,56 % en daarmee is ze Fries Kampioen geworden. Kenna startte ook I am Special en Tjalda op het FK. Met I am Special eindigde ze op de 4e plaats met 65,92% in de M1 dressuur. Met Tjalde behaalde ze een mooie winstpunt met 62,67 % in de L2 dressuur. Kenna gaat nu door naar het Nederlands Kampioenschap met Ginfonia KB en I am Special.

Anna Fekkes scoorde ook een ticket voor het NK met haar pony mr. Handsome in de Z1 dressuur. Ze werd 3e van Friesland met 65,38 %. Anneke Heida sprong met Charisma beide parcoursen foutloos in de klasse L. Ook de barrage was foutloos en daarmee is ze 4e van Friesland geworden. Marije de Vries had met haar pony Jillz in het B springen een foutloos parcours en in de barrage twee balkjes. Dit leverde haar een keurige 8e plaats op. Klaske Jonkman mocht met haar paard Rikst in de L1 dressuur finale rijden in het middag programma. Daar eindigde ze als 10e met 63,79 %. Wietske Norbruis behaalde met haar pony Kino v. Orchids in de Z2 dressuur een winstpunt in het ochtendprogramma met 62,17 %. Silke Lageweg mocht met haar pony Fidonja tijdens de proef voor de verenigingskampioenschappen een winstpunt bijschrijven in de B dressuur met 192,5 pt.

Foto A. Bakker